Dlhá cesta k rande foteniu

1. Ozvú sa ti kamoši V+P (žijúci vo Francúzsku) s objednávkou predsvadobného rande fotenia na Slovensku. Super.

2. V+P navštívia Trnavu na týždeň, dáte stretko, dozvieš sa, že čas tlačí a naplánuješ fotenie v najbližší možný termín. Podmienkou snúbencov je výhľaď a pekná lokácia. Vyzerá to na krátke a príjemné fotenie. Super.

3. Vytipuješ si miesto a ideš to s nimi cvaknúť. Je posledný večer pred ich odletom naspäť do Francúzska. Počasie kašle na tvoje plány a spustí malú víchricu spojenú s dažďom. Si rád, že všetci prežili. Fotky nestoja za nič.

4. V+P ťa pozývajú na výlet do Francúzska. Tušíš, že chcú aby si zobral aj foťák. V hlave sa ti miešajú ambivalentné pocity.

5. 20x premýšľaš o ponuke, až nakoniec kúpiš dve letenky, s frajerkou Hankou sadneš do auta, lietadla, blablacar-u a o pár hodín vysadneš kdesi v južnom Francúzsku v nádhernom meste Montpellier. V ten deň máš narodeniny, ale spomenieš si na to až niekedy večer, unavený a rozlámaný z dlhého cestovania. V+P nezabudli a privítali nás s koĺáčikom.

6. Užívaš si 4dňový výlet v nádhernej oblasti a spolu s V+P plánujete opakovanie fotenia, tentokrát v úžasnom národnom parku Calanques de Marseille. Ani na chvíľu nelutuješ, je to tu krásne. Super!

7. V posledný deň vyrazíš spolu s Hankou a V+P do tohto národného parku. Je to asi 2 hod cesty, ale čo je to oproti vzdialenosti Trnava - Montpellier?

8. Pár kilometrov pred vysnívanou oblasťou ťi cestu zastúpia vojaci. Celé pobrežie je uzavreté z dôvodu rizika požiaru. Kontroly sú všade, prešmyknúť sa nemáš šancu. Si bezradný, slnko zapadá, zajtra odlietaš a nikto nevie čo teraz. Hlbokú vnútornú depresiu vykrývaš optimizmom navonok.

9. Všetko sa obracia. V+P dostávajú tip na miesto od lokálnej kamošky, sadáme do auta a fičíme smer nová lokácia. 

10. Prichádzaš do raja. Všetko je zrazu perfektné. Výhľad, more, farby, stromy, skaly... Fotíš, bežíš, odpadávaš z krásy, hľadáš uhly a kompozície a znova fotíš. Vznikajú presne také fotky, ako si V+P vysnívali.

To, čo na začiatku vyzeralo ako krátke a jednoduché fotenie sa trochu natiahlo. Vzniklo množstvo pekných fotiek, spoločných zážitkov a silnejších priateľstiev. Stálo to za to.

A čo sme videli a zažili na tomto krátkom výlete? Pozriete si už onedlho v ďalšom blogu. 

Previous
Previous

Skrytá Trnávka

Next
Next

Nové trnavské pohľadnice sú tu!