Krásne Vianoce pre naozaj všetkých

Čím sú Vianoce pre vás? Sú to naozaj sviatky pokoja, radosti, rodinnej súdržnosti, alebo skôr oslava nakupovania a materializmu?

Po fotení akcií, ktoré uvidíte nižšie viem, že pýtať sa takúto otázku je luxus. Luxus, ktorí nemajú mnohí naši blízki, vzdialení a hlavne ľudia ktorých dennodenne míňame a ani sa neobzrieme. Ľudia bez domova, opustení dôchodcovia bez rodín, alebo jednoducho živly, ktoré na ulici podvedome obchádzame. Všetci títo chcú mať Vianoce a užívať si pocit, že niekomu na nich záleží. 

Po minulé roky (20152016) sa mi podarilo dokumentovať projekt Trnavskej arcidiecéznej charity nazvaný výstižne Štedrá večera pre osamelých a ľudí bez domova. Dva dni pred Štedrým dňom sa stretnú dobrovolníci Trnavskej charity, KJS, zástupcovia mesta a arcidiecézy, aby spravili pekné Vianoce ľuďom, ktorí ich inak moc pekné nemávajú. Je to krásna bodka za celoročnou poctivou prácou charity v Trnave. Môj fotopohľad na túto akciu nájdete nižšie. 

Tento rok som stihol aj niečo navyše. 24. decembra na pešej zóne sa udial Vianočný obed pre ľudí v núdzi. Charitná akcia, ktorá vyšla "odspodu", teda akcia, za ktorou nestojí žiadna veľká organizácia, len pár ľudí, ktorých spojil trnavčan Roman Delinčák. Pár fotiek som tam stihol. :)

Vianočný obed pre ľudí v núdzi

Štedrá večera pre osamelých a ľudí bez domova

Previous
Previous

Madeira

Next
Next

Skrytá Trnávka