Stredoveké vianočné trhy v Trnave

Trnava po dlhšej dobe opäť dýchala stredovekou atmosférou. Na námestí sv. Mikuláša sa už po niekoľký krát konali tradičné Stredoveké vianočné trhy. A tento rok stáli naozaj za to. Myslím, že ako návštevníci, tak aj stánkari či dokonca fotografi sa zhodnú na tom, že sme boli práve svedkami zatiaľ najsilnejšieho ročníka tejto akcie. Pochvala patrí Agentúre Hector, ktorá trhy organizovala.

Stredoveké vianočné trhy sú v mnohých ohľadoch iné, ako tie klasické mestské vianočné trhy. Na týchto stredovekých nájdete ukážky dobových remesiel, či už ide o sviečkara, minciara, obuvníka, tkáča, kováča a mnoho mnoho iných. Nájdete tu stredovekú kuchyňu, v ktorej vám ochotní návštevníci z minulosti upečú placku, alebo vás ponúknu chutnou polievkou. Všetko poctivo varené a pečené na ohnisku. Nesmie tiež chýbať už legendárny najlepší trnavský punč od stredovekých kuchtíkov, živé zvieratá, drevený kolotoč a atrakcie pre deti. Celému trhu dominuje živý betlehem.

Tento ročník dopadol výborne. Počasie spolupracovalo a posledné hodiny trhov začalo krásne snežiť. Atmosféra bola krásna a fotky vznikali takpovediac samé od seba. Pozrite si môj fotoreport a ak ste na trhoch ešte neboli, navnaďte sa na budúci ročník.

Ak sa vám článok páči, zdieľajte ho ďalej do sveta. Budem rád aj za všetky vaše názory dole, v komentároch.

Previous
Previous

Štedrá večera pre osamelých a ľudí bez domova

Next
Next

Lukáš & Miška a malé prekvapenie