Špičkové obrazy jedinečnej série Noctturno

Ak ste sa pustili do čítania tohto článku, určite ste už zoznámení s fotosériou Noctturno. Dvanásť fotografií zachytávajúcich Trnavu na hrane fikcie a reality. Fotografií, ktoré ukázali, ako by to možno v Trnave vyzeralo, ak by sme vypli všetky umelé svetlá a zrušili tak svetelné znečistenie, ktoré v noci stojí medzi nami a úžasnou hviezdnou oblohou. 

noctturno+matus+koprda+trnava.jpg

Táto séria vyšla vo forme nástenného kalendára v zime 2016 a zažila úspech. Kalendáre sa rýchlo rozchytali a mne až doteraz chodia správy, či neplánujem dotlač. Odpoveď bola vždy nie.

Plánoval som niečo omnoho lepšie. Obrazy špičkovej kvality.

A to je úplne iný estetický level. O čo ide? 

noctturno+trnava+matus+koprda.jpg

Keď kalendár nestačí, treba ísť vyššie

Nástenné kalendáre sú zo samotnej svojej podstaty nízkorozpočtovou záležitosťou. Keďže ich zmyslom je dostať sa k veľkému počtu ľudí, nie je možné hrotiť kvalitu použitých materiálov či tlače. S odstupom času ale viem, že treba ísť ďalej a ponúknuť niečo, čo vytrvá dekády.

Všetko som zveril do rúk najväčšiemu odborníkovi na tlač, akého v okolí máme. Norbert Šlachta sa dlhodobo venuje galerijnej a tlačiarenskej činnosti na svetovej úrovni. Tlačí fotografie takých mien ako sú Karol Kállay, Fedor Nemec, alebo aj vychádzajúcu hviezdu slovenskej fotografie Máriu Švarbovú. V Malej Synagóge v Trnave prevádzkoval galériu MaxGallery, kde sa odohrali výstavy a koncerty úžasných umelcov.

Skrátka, Noro je človek, ktorý svojej práci naplno rozumie a jeho skúsenosti sú naozaj rozsiahle. A preto som sa nebál zveriť mu projekt, do ktorého som investoval všetky svoje schopnosti a skúsenosti.

Takže čo tie obrazy?

Kalendáre sú fajn, ale ich krása je veľmi prchavá a kvalita samotného vyhotovenia vždy bude kompromisom. Nad projektom Noctturno som strávil množstvo dní a (hlavne) nocí. Nechcem, aby skončil iba ako krásne no prchavé potešenie, ktoré po roku zvesíme zo stien a nahradíme iným.

Preto som sa rozhodol Noctturno dať do rámu.

Tlač a finalizáciu (rámovanie, zasklenie) som zveril do rúk Norberta Šlachtu.

Rozmer cca 65 x 45 centimetrov, skvelé materiály a kvalitná tlač ktorej garantom je Norbert Šlachta z ART Gallery na Haulíkovej 4, Trnava.

Rozmer cca 65 x 45 centimetrov, skvelé materiály a kvalitná tlač ktorej garantom je Norbert Šlachta z ART Gallery na Haulíkovej 4, Trnava.

Obrazy sú tlačené na kvalitný Fine Art fotopapier od Hahnemuhle. Ide o formát A2, zloženie papiera je 100 % bavlna a samotný výrobca garantuje farebnú stálosť až 100 rokov. Takže ak plánujete svadobný dar svojej pravnučke, ktorej mama sa ešte ani nenarodila - nech sa páči, tento obraz vydrží. 😄

Samotná tlač je vykonaná na najmodernejšom stroji EPSON SureColor P20000. Výtlačok je presklený a rámovaný v striebornom hliníkovom matnom ráme. Dielo je mnou signované z prednej strany .

Skrátka, je to kvalita na prvý pohľad. Aj na druhý. Aj na sto dvadsiaty druhý. 😉

Z čoho mám na výber?

Tieto obrazy sú o celej sérii Noctturno. Na výber je teda kompletného setu 12 fotografií projektu.

Všetky fotky nájdete na konci tejto stránky.

A kde tieto obrazy nájdem?

Ak by ste ich chceli priamo odo mňa (rád Vám ich prinesiem až domov alebo pošlem kuriérom). Napíšte mi!

Alebo sa zastavte priamo u majstra tlačiara na Haulíkovej 4, Trnava. Obrazy na vás už čakajú, nenechajte ich visieť vo výklade. 😉

obrazy+noctturno+trnava.jpg
 

A nakoniec - ďakujem. Len podpora ľudí, ako ste vy umožnila tomuto projektu vôbec vzniknúť a tá istá podpora mi pomôže aj ďalej v tomto, či iných, projektoch ďalej napredovať.

Ak vás tento článok zaujal, určite ho nezabudnite zdieľať ďalej na fejsbukoch a internetoch.

Previous
Previous

Nové trnavské pohľadnice sú tu!

Next
Next

Štedrá večera pre osamelých a ľudí bez domova